Asbestsanering

Van rapport tot renovatie

Asbestsanering wordt vaak gezien als een vervelende klus. Maar als je het goed aanpakt en bij het begin begint, valt het reuze mee.

Banner afbeelding

Asbestsanering

Of je nu wil verbouwen of puur en alleen van je asbest af wil: we begeleiden het complete traject voor je. Dat begint bij de opname door een onafhankelijk expert. Daarna zorgen we dat de juiste partij het asbest komt saneren.

Asbesthoudend materiaal komen we regelmatig tegen bij sloopwerkzaamheden aan industriële panden, agrarische gebouwen en oudere woningen. Meestal gaat het om golfplaten, wanden of isolatiemateriaal, maar het wordt zelfs gevonden in lijmen en kitten. Waar het asbest ook zit: het moet veilig en vakkundig worden verwijderd.

project afbeelding
project afbeelding

Asbestinventarisatierapport

De eerste stap is de inventarisatie door een gecertificeerde partner. Die schrijft daarna de eenduidige handleiding voor de klus: het asbestinventarisatierapport. Hierin staat onder meer beschreven welke materialen asbesthoudend zijn, hoe ze gesaneerd moeten worden en door wie. Ook dit gebeurt in alle gevallen door een gecertificeerd bedrijf, want er gelden nogal wat spelregels.

Ondertussen is de sloopvergunning aangevraagd en hebben we een plan voor de renovatie gemaakt. En dat is dus echt óns ding. Stel: de dakplaten van een gebouw moeten vervangen worden. Dan gaan we heel wat verder dan ‘oude platen eraf, nieuwe erop’. Zo controleren we de bouwtechnische staat van het hele gebouw en checken we of de gordingen nog in orde zijn.

Asbestsanering Herpen

Blik op de toekomst

Ook werpen we alvast een blik in de toekomst. Hoe wordt het gebouw over een aantal jaar gebruikt? Staat er dan bijvoorbeeld nog steeds vee in of bestaat de kans dat het dan bewoond wordt? Dat is onder meer bepalend voor de isolatie. En wil je in de toekomst graag zonnepanelen op je dak? Dan bereiden we de constructie hierop voor en leggen we de juiste pannen.

Zie je, voor jou vallen de zorgen eigenlijk wel mee. We verzorgen de hele riedel van A tot Z, en volgens alle eisen. Én we geven je ook nog adviezen waarmee je jaren vooruit kunt. Over ontzorgen gesproken!

Neem gelijk contact op met Henk !

 

Afbeelding van persoon van de qoute
’’

“We zijn van het meedenken, van het doorpakken en het goed afwerken”

Henk Jans

medewerker asbest