Zorg & Onderwijs

We doen het voor de gebruikers

Samen met cliënten of leerlingen de eerste steen leggen en vieren dat het hoogste punt bereikt is: gelukkiger kun je ons niet maken.

Banner afbeelding

Zorg

De zorg en de bouw zijn twee totaal verschillende werelden. Maar door de goede vragen te stellen en de juiste keuzes te maken, brengen we ze perfect bij elkaar. Het is een kwestie van ervaring.

Een zorgspecialist heeft bij nieuwbouw vaak allerlei wensen om de allerbeste zorg te bieden. Een bouwer heeft tal van kaders, waaronder een budget. Het is de kunst om hier een kloppend geheel van te maken. Daarom gaan we samen de zoektocht aan. En leggen we samen de puzzel. Hierbij scheelt het dat zorgcentra voor onder meer ouderen, jongeren en bewoners met een beperking zeer vertrouwd terrein voor ons zijn.

project afbeelding
's Heeren Loo Zorggroep, Monster
project afbeelding

Meer dan bekende wereld

Zo kennen we de technieken voor veilige leefcirkels in de ouderzorg en werken we voor deze bewoners altijd aan een fijn thuis. Ook begrijpen we dat in sommige zorginstellingen prikkels – door bijvoorbeeld kleur en geluid – ongewenst zijn. Het zijn zomaar wat specifieke voorbeelden waaruit blijkt dat de zorg weliswaar een andere, maar voor ons zeer bekende wereld is. Een wereld waarin we thuis zijn.

Ons doel? Ervoor zorgen dat een zorgprofessional na oplevering binnenstapt en zegt: ja, dít klopt tot in de puntjes. Want als dat lukt, weten we dat de bouw ook voor de cliënt geslaagd zal zijn.

Afbeelding container breedte

Onderwijs

Voor het onderwijs werken we eigenlijk niet anders, omdat we veelal scholen bouwen voor speciaal onderwijs. Gaat het om een school voor blinde en slechtziende leerlingen? Dan houden we rekening met de akoestiek en de kleur van de vloer, want een donkere ondergrond kan voor problemen zorgen.

Ook als er geen specifieke zorgvraag is, hebben schoolgebouwen een bijzondere rol: ze zijn een veilige plek voor leerlingen. En ze hebben vaak meer functies, omdat ze regelmatig gecombineerd worden met andere maatschappelijke voorzieningen. Als dat het geval is, zijn er nog meer wensen waar we rekening mee moeten houden. Maar je kent ons inmiddels een beetje: dat doen we.

Afbeelding van persoon van de qoute
’’

"Met een maquette laten we zelfs zien hoe een bed vervoerd kan worden"

Toine Kooijmans

Acquisiteur