Asbest

Neem direct contact op met onze asbestadviseur

Onze asbestadviseur Henk Jans verzorgt de hele riedel van A tot Z, en volgens alle eisen. Over ontzorgen gesproken!

Banner afbeelding

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen u snel van uw asbest af!

Vanwege gevaren en risico’s voor de gezondheid is het gebruik van asbest sinds 1992 verboden. Bovendien nemen verzekeringen en banken geen risico meer wanneer er sprake is van asbest. Dit geldt voor particuliere woningen, bedrijfshallen en bijvoorbeeld stallen in de agrarische sector. Bij Bouwbedrijf Peter Peters bent u aan het juiste adres als het om asbestsanering gaat. Wij nemen al het werk en geregel uit handen en zijn uw aanspreekpunt voor al uw vragen.

Inventariseren

Eerst zorgen we voor een goede inventarisatie door een gecertificeerde partner op het gebied van asbestsanering. Door middel van visuele inspectie, monsterafname of eventueel het openmaken van muren of plafonds wordt bepaald om hoeveel vierkante meter het gaat. Ook vragen we alvast een sloopvergunning voor u aan.

Saneren

Vervolgens schakelen wij onze vaste specialisten in die op een professionele en veilige manier het asbest verwijderen en afvoeren. Om de overlast te beperken, proberen we dit in een zo kort mogelijk tijdsbestek uit te laten voeren.

Renoveren

Van tevoren nemen we met u door op welke manier het dak of andere delen van het gebouw gerenoveerd moeten worden. Denk hierbij aan (on)geïsoleerde panelen, dakpannen of golfplaten. Wellicht is dit een goed moment om zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfshal te plaatsen? Ook daar kunnen we voor zorgen. Direct na de sanering gaan we aan de slag met de renovatie, zodat u binnen de kortste keren bent voorzien van een asbestvrij gebouw met een nieuw dak.

 

Stuur ons hieronder een bericht of mail ons op: hj@petersbouw.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Heeft het meer haast? Bel ons dan via: 0486 – 46 37 88.

Samen kijken wij naar de oplossing die past bij uw situatie

Veelgestelde vragen:

Krijg ik subsidie voor asbest verwijderen?

Voor particulieren is er helaas geen subsidie voor asbestsanering. Bedrijven kunnen hier echter wel een subsidie voor ontvangen. Dit kan met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL). Met deze twee regelingen stimuleert de overheid ondernemers om milieubewuste investeringen te doen.

Is een sloopmelding verplicht?

Als er asbest bij betrokken is, dan is een sloopmelding altijd verplicht.

Wanneer asbest verwijderen?

In de basis hoeft u materialen met asbest niet per se direct te laten verwijderen. In vaste vorm is het namelijk nog niet gevaarlijk. Pas wanneer er bijvoorbeeld in gezaagd wordt, komt de gevaarlijke stof vrij en dat is zeer schadelijk. Echter is onze ervaring dat het bij een verbouwing raadzaam is om het altijd te verwijderen. We hebben helaas praktijkvoorbeelden dat er bezuinigd wordt op de asbestverwijdering en materialen blijven zitten, waarbij later bij een calamiteit een verzekeringsmaatschappij moeilijk kan gaan doen. Bevat uw pand asbest, gaat u verbouwen en is er voldoende budget? Dan is ons advies om het altijd aan te pakken.

Wat zijn de kosten van asbestsanering per m²?

Dit is zeer afhankelijk van het aantal te saneren m² en de bereikbaarheid hiervan. Ook de kosten van een asbest inventarisatie rapport zijn zeer verschillend. Zaken als: zijn de materialen intact?, wat is het risico van besmetting zijn hierbij ook van belang. U kunt altijd even contact opnemen voor een adviesafspraak.

De belangrijkste asbestregels: Hier vind je de belangrijkste asbestregels.

Pré’s om uw asbestsanering uit handen te geven:

  • Eén aanspreekpunt, Henk Jans, reactie binnen 24 uur
  • Wij verzorgen alles van a tot z, over ontzorgen gesproken
  • We zijn flexibel en transparant
  • Hulp bij subsidieaanvragen
  • Langdurige garantie
  • Hoogwaardige bouwmaterialen
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding