02 sep 2022

Een werkplaats inclusief kantoorruimte en magazijn, een kantoorpand én een opslaghal, wasplaats en tankplaats. Vijf gebouwen: het is nogal wat. Toch is het niet de omvang die de opdracht voor Van Berkel Groep zo bijzonder maakt… Wat dan wel? Dat vertelt onze projectleider Eric Kieboom.

1. De eerste tractor achter glas

“Van Berkel Groep is een écht Brabants familiebedrijf. Dat bleek uit de betrokkenheid die ze tijdens de bouw toonden. Alle familieleden – er staan drie broers en een neef aan het roer – kwamen zondags in een stoet de bouwplaats op. Met hun kinderen, dus de volgende generatie lijkt eraan te komen. Wat natuurlijk ook bij een familiebedrijf hoort, is een eerbetoon aan de oprichters: Harry en Henk van Berkel. Voor hen is de eerste tractor opgeknapt waar ze mee werkten. Deze is te zien achter de glazen gevel van de werkplaats. Schitterend!”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Eric Kieboom

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding

2. Tot in de puntjes voorbereid

“Van Berkel had de bouw tot in de puntjes voorbereid. Zelfs de sproeilijnen voor het groen stonden al op de tekening. En toen wij begonnen, lagen de rioleringen en leidingen al in de grond. Daardoor is de uitvoering soepel verlopen. Eén typisch voorbeeld: bij de keuze voor de overheaddeuren hebben we samen een referentieproject bezocht. Daar werd de voorbeelddeur niet alleen bekeken, maar ook bijna helemaal uit elkaar geschroefd…”

 

3. Het Derako-plafond en de groene gevel

“Het bijzonderste bouwelement van de vijf panden? Het Derako-plafond in het kantoorgebouw. Dat bestaat uit houten latjes van 2×5 centimeter, waartussen ruimte zit en waarboven het bouwkundige plafond zwart is gespoten. Dat geeft een luxe uitstraling. Extra fraai zijn de speelse overgangen van het Derako-plafond naar de systeemplafonds. Ook de verticale groene buitengevel is speciaal. Dit zijn onderdelen die vaak uit het ontwerp geschrapt worden, maar Van Berkel heeft ze toch maar mooi behouden!”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Eric Kieboom