09 feb 2023

De twintig weken stage zitten er op voor de 20- jarige Freek van der Lee uit Vinkel. De 3e jaars student Bouwkunde aan Avans Hogeschool is een ervaring rijker. Als stagiair werkvoorbereider was hij goed op zijn plek en stond hij zijn mannetje prima.
We stellen Freek een aantal vragen over zijn ervaring bij Bouwbedrijf Peter Peters.

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Ilse Broeksteeg

HR medewerker

Hoe ben je bij Bouwbedrijf Peter Peters terecht gekomen?

Ik heb in mijn familie en kennissenkring navraag gedaan naar een interessant bouwbedrijf om mijn stage te kunnen doen. En een bedrijf dat bij mij past. De naam van Peter Peters viel geregeld. Toen ben ik rond gaan kijken. Op de social media, website, werken bij site. Dat maakte een goede indruk. Beetje “niet lullen, maar poetsen” mentaliteit. Dat Brabantse familiaire sfeertje dacht ik daar ook wel te kunnen vinden. Dat past goed bij mij. Ik heb toen gebeld, een fijn gesprek gehad op kantoor en voilà, nu zit de stage er al weer op!

Wat was het doel van de stage? Was er iets specifieks dat je wilde leren?

Doel was om mee te werken als werkvoorbereider en praktijkervaring op te doen. Uiteraard ook belangrijk om te ervaren of de functie van werkvoorbereider iets is voor de toekomst en bij mij past.

Aan welke projecten heb je gewerkt?

Ik heb geholpen aan een nieuwbouwproject in Boxmeer, 32 appartementen. Hiervoor heb ik het peilmetselwerk uitgerekend. Ook heb ik autocad getekend voor een groot nieuwbouwproject in Waalwijk, dat nog in ontwikkeling is. Tevens mocht ik meehelpen met de werkvoorbereiding van een nieuwbouwproject van 57 appartementen in Den Bosch.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?

Ik kwam er snel achter dat ik de theorie even moest loslaten om vol voor de praktijk te kunnen gaan. Je komt er snel achter dat je eigenlijk nog niet veel weet. Door goede begeleiding van Jeroen en Sander op kantoor en Rob en Leon op de bouw heb ik snel veel geleerd. Vooral ook de omgang met verschillende partijen, communiceren. In het begin was ik nog wat nerveus, maar dit werd snel minder omdat ik het vertrouwen kreeg en de juiste begeleiding. Ik ben erachter gekomen dat de omgang met verschillende partijen nog heel wat inhoudt. Communiceren en verbinden is ook een kunst en hierin moet je ook echt ervaring opdoen.

Volledige breedte afbeelding
’’
"Beste stage tip: theorie even loslaten om praktijk op te doen"

Wat vond je het allerleukste?

Nou…. eigenlijk dat ik 2 weken stage had gelopen en dat we toen gelijk een bedrijfsuitstapje hadden. Dat was voor mij een heel prettig begin. Ik leerde mijn collega’s meteen van een informele kant kennen en dit maakte dat ik me snel op mijn gemak voelde. Ik heb veel geleerd en ook veel schik gehad.

Afbeelding van persoon van de qoute
’’

"Ik voelde me snel op mijn gemak"

Tevreden?

Zeker. Het was leerzaam. Ik kreeg veel vrijheid, bijvoorbeeld om zelf oplossingen te bedenken. Ze keken niet de hele tijd op mijn vingers, maar gaven me vertrouwen om het zelf te doen. En als ik hulp nodig had dan stonden ze naast me.

Als je nu na je stage denkt aan Peter Peters bouwbedrijf, wat is dan het eerste dat bij je opkomt?

Mooi bedrijf, ik blijf alle ontwikkelingen op de socials volgen. En als ik ze ergens bezig zie zal ik zeker 2 keer omkijken of ik iemand ken op die bouwplaats. Nog een jaar naar school, dat wordt weer even wennen en wie weet zien we elkaar dan weer.

Ook interesse in een stage bij Bouwbedrijf Peter Peters? Bel dan Ilse of Tess van personeelszaken, 0486-463788 of stuur een berichtje zodat wij contact met je op kunnen nemen via personeelszaken@petersgroep.nl

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Ilse Broeksteeg

HR medewerker