Onder het initiatief ‘Gebouw vol Energie’ begon Kuijpers in 2019 met het verduurzamen en revitaliseren van twee kantoorpanden in ‘s-Hertogenbosch. Het doel was om het duurzaamheidslabel van D naar A te verbeteren.

Blikvanger is de indrukwekkende nieuwe tussenbouw tussen de twee kantoorpanden die wij mochten realiseren. Deze transparante, centrale hal fungeert als een verbindingsbrug tussen beide gebouwen. Hier vindt men onder andere de receptie, een werkcafé en het vergadercentrum. De tussenbouw verbindt niet alleen de twee gebouwen fysiek, maar bevordert ook ontmoetingen tussen de gebruikers.

Afbeelding container breedte

Bewuste materiaalkeuzes, veel levend groen, en circulariteit dragen bij aan de gezondheid en maken het gebouw toekomstbestendig. De centrale hal, bekend als het ‘verbindingshart’, heeft een demontabele stalen constructie, houten vloeren, een circulaire vliesgevel begroeid met schanskorven vol sloopafval, en een begane grondvloer van hergebruikte klinkers en betonplaten. Alle afwerkingen zijn circulair en recyclebaar, met minimale schadelijke stoffen, en het ontwerp integreert veel natuurlijk groen, ook buiten.

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding