Een omvangrijk project was de bouw van de nieuwe hoofdvestiging Van Berkel Groep in Veghel. Een werkplaats inclusief kantoorruimte en magazijn, een kantoorpand én een opslaghal, wasplaats en tankplaats. Vijf gebouwen: het is nogal wat. Het ontwerpuitgangspunt van de architect (Buro Kade) is een groene campus waar de werkplaats, opslaghal en het hoofdkantoor verbonden zijn middels een groene plint. Het resultaat is speels, vriendelijk en indrukwekkend.

Omdat Van Berkel de bouw tot in de puntjes voorbereid had is de uitvoering soepel verlopen. Zelfs de sproeilijnen voor het groen stonden al op de tekening. En toen wij begonnen, lagen de rioleringen en leidingen al in de grond. Wat een constructieve samenwerking!

Het meest bijzonderste bouwelement is het Derako-plafond in het kantoorgebouw. Dat bestaat uit houten latjes van 2×5 centimeter, waartussen ruimte zit en waarboven het bouwkundige plafond zwart is gespoten. Dat geeft een luxe uitstraling. Extra fraai zijn de speelse overgangen van het Derako-plafond naar de systeemplafonds. Ook de verticale groene buitengevel is speciaal. Dit zijn onderdelen die vaak uit het ontwerp geschrapt worden, maar Van Berkel heeft ze toch maar mooi behouden!

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding