30 dec 2022

Voordat onze werkbussen ’s ochtends vroeg vertrekken, is overal goed over nagedacht. Hebben we al het materiaal? Ja. En hebben we overal genoeg van? Zekers. Dus we hoeven straks niet naar het magazijn? Nee, aan de slag!

In negen van de tien gevallen gaat het echt zo. Maar soms blijkt de praktijk weerbarstiger. “Dan hebben de mannen nét wat anders nodig of komen ze tóch nog iets tekort”, vertelt Hoofd Magazijn Erik van Zoggel. “Wij helpen ze dan vooruit. Of we het hart van het bedrijf zijn? Ja, in zekere zin. Al noem ik het zelf ook wel eens het paniekcentrum, haha.”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Erik van Zoggel

Hoofd Magazijn

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding

Team van vijf

In het magazijn werkt Erik met een team van vijf mannen. Die blussen niet alleen brandjes, maar zorgen bijvoorbeeld ook voor een voorraad. “We kopen kleiner spul groot in, zoals balken, schroeven en boren”, legt de voorman uit. “En we zorgen voor prefab dakkapellen, stelkozijnen en speciaal werk, zoals sparingen in kisten. Eigenlijk werken we alle verlanglijstjes van de werkvoorbereiders af.”

’’
“We werken hard, maar gezelligheid is ook belangrijk”
Eric van Zoggel

chef magazijn

Worstenbroodjes en chocoladebollen

‘Paniek’ of niet: met de sfeer zit het in het magazijn wel goed. Het is een komen en gaan van leveranciers. En voor de collega’s van de bouw is altijd tijd voor een praatje. “We werken hard, maar gezelligheid is ook belangrijk”, aldus Erik. “Zo sluiten we een weddenschap af bij ongeveer elk meningsverschil. Dat levert de nodige worstenbroodjes en chocoladebollen op…”

‘Ge hèt gin grei’

Erik is medewerker van het eerste uur: hij is al sinds 1988 bij ons in dienst. Eerst als timmerman op de bouw en de laatste pakweg 25 jaar in het magazijn. Waar hij overigens zelf ‘aanstichter’ van is. “We hadden steeds meer mensen op steeds meer plekken, maar grepen ook steeds vaker mis”, blikt hij terug. “Ik zei toen tegen Peter: ge hèt gin grei…

Peter vroeg Erik toen om op de zaak te blijven en het materiaal voor alle collega’s te regelen. En dat doet-ie dus tot op de dag van vandaag. “Nog een jaar of twee”, zegt hij. “Want daarna kan ik met pensioen. Als het zover is, nemen de jongens mijn taken over. We zijn nu al bezig om dit vorm te geven. Nee, ik hoef mijn opvolgers niet klaar te stomen. Dat gaat straks vanzelf!”

Afbeelding container breedte

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Erik van Zoggel

Hoofd Magazijn