21 dec 2021

Het begon bijna dertig jaar geleden met het storten van een betonvloertje. Intussen bouwen we voor ANAC Carwash complete wasstraten in Nederland en België. Een samenwerking die zich vooral kenmerkt door lef, slagkracht en vertrouwen. Dat is dan ook precies wat ANAC-eigenaar Lex Peters er zo aan waardeert. Vijf vragen, vijf antwoorden.

Wat maakt dat de twee bedrijven al zo lang met elkaar samenwerken?

“De belangrijkste reden is: wederzijds vertrouwen. Al onze wasstraten – in totaal veertien in Nederland en België – zijn door Peters gebouwd. Allemaal op basis van nacalculatie en zonder ingewikkelde contracten. Dat is niet meer de norm, maar dat zou het wel moeten zijn. We naaien elkaar geen oor aan.”

Hoe vertaalt zich dat naar de dagelijkse praktijk?

“Simpel: we bedenken een plan, bespreken dat en voeren het uit. Gewoon aan de slag gaan dus, waarbij we ondertussen superscherp zijn op optimalisaties. Een basisidee wordt altijd beter in de praktijk. Zéker met de juiste vakmensen om je heen die elkaar respecteren en goed naar elkaar luisteren.”

Had je na dat betonvloertje meteen in de gaten: hier blijft het niet bij?

“Dat weet je nooit meteen. Maar ik merkte wel dat Peters snel kon schakelen en met ons kon meedenken. In de loop der jaren zijn wij als bedrijf gegroeid, en Peters is net zo hard meegegroeid. Ze bouwen nu zelfs ook voor andere wasstraatondernemers. Logisch, want ze hebben veel kennis opgebouwd.”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Toine Kooijmans

Aquisiteur

’’
“Vakmensen die op niveau kunnen meedenken
én hun handjes graag laten wapperen”

Afbeelding container breedte

Nooit overwogen om een wasstraat met een ander te bouwen?

“Eigenlijk niet nee. De mensen die bij Peters werken, passen bij ons. In de aannemerswereld lopen nogal wat lui rond die bij problemen niet weten hoe snel ze zich moeten indekken. Dat doen ze bij Peters nooit. Speelt er wat? Dan lossen we het op. Niet lullen, maar poetsen: daar zijn we allebei nogal van.”

Hoe zie je de samenwerking in de toekomst?

“Laten we vooral zo doorgaan. De komende jaren bedenken we vast weer allerlei nieuwe plannetjes. Dan is het heel fijn dat we Peters aan onze zijde hebben: vakmensen die op niveau kunnen meedenken én hun handjes graag laten wapperen. Gas op die lolly dus, we zijn samen echt nog niet klaar.”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Toine Kooijmans

Aquisiteur