10 feb 2023

Sommige kinderen weten al heel vroeg wat ze willen worden. Zoals de 12-jarige Seff Richters. Hij is de zoon van onze timmerman Jeroen en wil niets liever dan in de voetsporen treden van z’n vader. Hoe dat precies zit? Dat vertelt Seff zelf in de YouTube-serie Later Als Ik Groot Ben.

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Judith van der Wijst

marketing en communicatie

In Later Als Ik Groot Ben gaat presentator Jochem van Gelder met kinderen uit groep 7 en 8 op pad om te kijken of hun droomberoep ook echt zo leuk is als ze denken. Toen Seff van zijn vader over de serie hoorde, schreef hij zich zonder aarzelen in. “Het leek me vooral gaaf om op YouTube te komen”, zegt het timmertalent. “En ik wilde mensen laten zien wat ik leuk vind: timmeren dus!”

 

Veel geleerd

Op de opnamedag belde Jochem al vroeg bij Seff aan. Na een korte kennismaking gingen de twee de deur uit om te ontdekken wat het timmermansvak nou precies inhoudt. Ze bezochten opleider Bouwmensen en hielpen mee bij één van onze projecten in Schaijk. “Ik heb veel geleerd”, blikt Seff terug. “Vooral over de verschillende onderdelen en technieken die bij het beroep horen. Eén van de leukste dingen was het profielen stellen met een VR-bril op. Dat was heel grappig om te doen.”

’’
Leuk om te zien hoe het is om in de bouw te werken
Seff Richters

Acteerwerk

Seff leerde overigens niet alleen over zijn toekomstige vak, maar ook over een heel andere bezigheid. “Ik moest best veel acteren, omdat de dag in scène is gezet voor de opnames. In het begin vond ik dat een beetje spannend, maar dat gevoel was gelukkig snel weg. Ook dankzij Jochem; ik heb echt een gezellige dag met hem gehad.”

De aflevering met Seff is te bekijken op YouTube en hieronder. “Kijken dus”, moedigt de hoofdrolspeler aan. “Het is leuk om te zien hoe het is om in de bouw te werken. En wie weet leer je er nog wat van!”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Judith van der Wijst

marketing en communicatie