03 okt 2022

In 2017 mochten we voor groente- en fruithandel Scherpenhuizen in Eindhoven een hypermodern distributiecentrum van 40.000 vierkante meter bouwen, met daarnaast een kantoor. Drie jaar later volgde in de tweede fase het kleine broertje: een hal van 16.000 vierkante meter. Bedrijfsleider Patrick van Lier legt uit wat deze opdrachten zo bijzonder maakt.

1. Twee keer BREEAM-NL Outstanding score

“Bij Scherpenhuizen staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Net als bij ons, dus het doel was snel duidelijk: samen energiezuinige en maatschappelijk verantwoorde bouwwerken maken. In de eerste fase wilden we graag een BREEAM-NL Excellent score halen. Maar toen de eerste paal de grond in ging, stelden we dat al bij naar de hoogste score: Outstanding. En die hebben we gehaald! Sterker nog: we werden genomineerd voor een internationale duurzaamheidsprijs. Ook in Fase 2 haalden we de Outstanding score.”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Patrick van Lier

Bedrijfsleider

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding

2. Chemie

“Van zonnepanelen en het gebruiken van restwarmte tot en met het opvangen van regenwater om het toilet door te spoelen: we hebben steeds de grenzen van duurzaam bouwen opgezocht. Samen met de andere betrokken partijen hebben we er écht een sport van gemaakt. De chemie die hierdoor ontstond, was de basis voor een soepele én succesvolle samenwerking. We voelden elkaar blind aan en hadden wat over voor een ander. Mede daardoor is Fase 1 in slechts negen maanden gebouwd.”

’’
"Doen wat je zegt en zeggen wat je doet"
Patrick van Lier

Bedrijfsleider

3. Keuze op gevoel

“Waarom eigenaar Martin Scherpenhuizen voor ons heeft gekozen? Natuurlijk heeft hij naar onze offerte gekeken. Maar het mooie is: hij heeft zijn keuze vooral op gevoel gemaakt. Scherpenhuizen is een hecht familiebedrijf, net als wij. Dat zorgde voor een klik. Waar ‘m dat in zit? Gemoedelijkheid, korte lijntjes en vooral: doen wat je zegt en zeggen wat je doet. We vormen een natuurlijke match.”

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Patrick van Lier

Bedrijfsleider