28 feb 2023

Samen met Ago Technische Installaties en Van der Drift meubelen namen we deel aan de jongerenbedrijvendag 2023. Samen hadden we een programma in elkaar gedraaid om 3 groepen leerlingen van vmbo-2 en havo-3 en vwo-3 een leuke, interessante dag te bezorgen. In een roulatie- schema bezochten ze op deze dag alle 3 de bedrijven en maakten ze in alle bedrijven een onderdeel voor een estafette werkstuk, een kaarsenstandaard. Omdat deze jongeren voor het moment staan om een profiel te kiezen in de bovenbouw moet de jongerenbedrijvendag een bijdrage leveren aan de bevestiging (en soms ook ontkenning) van deze keuze.

De primeur op het nieuwe kantoor.

Het was ‘s morgens al gelijk een vrolijke boel op kantoor. Met de touringcar arriveerden de eerste groep bij ons kantoor. Onder het genot van een lekker worstenbroodje hebben we een korte presentatie gegeven over Peters Groep, wie we zijn en wat we doen. We wilden vooral duidelijk maken dat er veel mogelijkheden zijn in de bouwsector, op kantoor of buiten op de bouw, in de werkplaats of een combinatie van verschillende dingen.
Het was voor ons de eerste groep die we ontvingen in ons nieuwe kantoor en daar waren we best een beetje trots op.

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Judith van der Wijst

marketing en communicatie

Slider afbeelding

Robots blijven interessant

Na de eerste kennismaking zijn we gaan kijken in de machinale timmerwerkplaats, waar we houten kozijnen, ramen en deuren maken. De jongeren waren erg geïnteresseerd in de computergestuurde machines, maar het allermeeste indruk maken toch nog altijd de spuitrobots. Met zijn allen voor de glazen wand kijken hoe ze hun werk doen.

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
’’
En iedereen heet vandaag Peter

Gaatje boren

Na een korte blik te hebben geworpen in ons nieuwe houtskeletbouw gedeelte kwamen we aan in de werkplaats. Daar mochten ze met de grote boormachine een gaatje boren in een houten blok. Daarin zou de kaarsenstandaard precies passen.

Slider afbeelding

Even nog naar de Efteling

Eén groep had zelfs nog even tijd om een blik te werpen in het prachtige “Efteling” gebouw van Peter Peters, dat nog dagelijks bewonderd wordt door veel passanten. De laatste groep van de dag was overduidelijk toe aan een dolletje en aan het einde van de dag heette daarom iedereen Peter. “Hé Peter” riepen ze tegen iedereen die ze tegenkwamen!! Het was een geslaagde dag met een glimlach.

Wij vinden het leuk en belangrijk om jongeren kennis te laten maken met ons bedrijf en ze te enthousiasmeren voor een carrière in de bouwsector. Wellicht zien we er een paar “snoetjes” van terug in de toekomst. Veel succes met jullie profielkeuze.

Meer informatie?

shape
Persoon avatar afbeelding
Judith van der Wijst

marketing en communicatie